What the FAQ!

Op deze pagina hebben we voor jou een aantal veelgestelde vragen en de antwoorden bij elkaar gezet. Heb je vragen kijk dan eerst op deze pagina. Staat je vraag er niet bij stuur ons dan een tweet op @ReclameGemist of stuur een bericht via ons contact formulier. Wij proberen uiteraard jouw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

ReclameGemist.tv?

Yep, ReclameGemist! Na UitzendingGemist, RTL XL, Debat gemist, SBS Programma Gemist en anderen gemisten ontbrak er nog een site; ReclameGemist!

Waarom ReclameGemist.tv? Reclames zijn irritant!

Mee eens! Normaal gesproken zijn reclames op TV behoorlijk irritant; de meeste zijn niet aanpsprekend of missen creativiteit, ze worden je opgedrongen en je kijkt dus commercials die je niet aanspreken. De reclameblokken op TV zijn handig als je een nieuwe zak chips wilt halen of de toilet moet bezoeken. Maar het wordt heel anders als je zelf je reclames uit kunt zoeken. Want laten we eerlijk zijn, er zijn ook wel erg leuke, spannende en zelfs briljante reclames! Op ReclameGemist.tv kies JIJ de reclame uit die JIJ wilt zien op het moment dat JIJ bepaalt! Goed toch? Weet je niet welke je moet kijken dan tonen wij er alvast een paar via onze favorieten lijst.

Welke reclames kan ik op ReclameGemist.tv bekijken?

Omdat er in alle genres en over allerlei onderwerpen leuke (en minder leuke) reclames gemaakt zijn en worden, hebben we een aantal categorieën gemaakt. We hebben zowel Nederlandstalige- als Engelstalige reclames op ReclameGemist.tv voor je bij elkaar gebracht. Zeker bij de buitenlandse commercials zitten briljante hoogstandjes. En what about the oldies? Klik gerust eens rond, ook in de categorie Classics!

In de bonus?

We hebben inderdaad een categorie ‘In de bonus’. In deze categorie hebben we bijna 200 leuke fragementen verzameld van Nederlandse komieken, van acteurs en van TV series. Waarom? Omdat ReclameGemist.tv een site is waar het leuk is. Onze site is er om achterover te leunen, leuke reclames te bekijken en te lachen. De fragementen in de rubriek ‘In de bonus’ zijn extra en zijn reclame voor de Nederlandse acteurs. Ok, vergezocht, maar you get the point.

Hoeveel reclames staan er op ReclameGemist.tv?

Bij de lancering in november 2012 staan er meer dan 2500 reclames op ReclameGemist.tv. Iedere dag voegen we nieuwe reclames toe. Alle reden dus om regelmatig terug te komen of ons te volgen op Twitter en Facebook.

Moet ik betalen voor ReclameGemist.tv?

Nee, natuurlijk hoef je niet te betalen.

Wat kan ik als adverteerder of als bureau met deze site?

Er zijn verschillende mogelijkheden om ReclameGemist.tv in te zetten. Wij willen zoveel mogelijk reclamefilms en commercials op onze site verzamelen en delen met bezoekers. Stuur dus snel uw werk in; de titel en een link naar YouTube of uw eigen site is voldoende. Daarnaast kunt u ReclameGemist.tv opnemen in uw marketing mix. Vraag nu onze brochure aan; u kunt al adverteren vanaf 100 euro.

Kan ik ReclameGemist.tv op mijn mobiel bekiijken?

Yep, uiteraard is ReclameGemist.tv ook op je mobiel beschikbaar. Ga op je mobiele telefoon naar ReclameGemist.tv en bekijk de leukste reclames op je mobiel in de trein.

Hoe stuur ik een leuke reclame door naar vrienden?

Onder iedere reclame staan een aantal buttons om je vrienden op de hoogte te brengen. Zo kun je snel een reclame delen via Twitter, Facebook, Linkedin, Hyves en via email. Kom je een video tegen maar kun je die niet kijken omdat je de klas in moet? Mail hem gerust naar jezelf om later te bekijken!

Kan ik aangeven dat ik een reclame leuk vindt?

Dat kan zeker, leuk zelfs! Onder iedere reclame staan een aantal sterretjes. Druk op een sterretje om aan te geven hoe leuk (of hoe slecht) je een reclame vindt. Op deze manier kunnen we een overzicht geven met de video’s die jullie het leukst vinden.

Moet ik mijzelf registreren op ReclameGemist.tv?

Alweer nee. Je hoeft je niet te registreren of aan te melden om alle reclames te kunnen bekijken. Een nieuwe registratie en een nieuw account is dus niet nodig. Wil je op de hoogte blijven van onze site en de nieuwe video’s die we plaatsen dan kun je een gratis abonnement op onze nieuwsbrief nemen.

Hoe zoek ik naar leuke reclames op ReclameGemist.tv?

De reclames hebben we onderverdeelt in een aantal rubrieken. Zo hebben we onder andere de volgende rubrieken gemaakt: producten, auto & motor, eten & drinken, dieren, producten, diensten en nog veel meer. Je kunt alle rubrieken vanaf iedere pagina bereiken door de optie ‘categorieën’ in het horizontale menu.

Door op een categorie te klikken krijg je alle reclames in de betreffende categorie te zien. Uiteraard kun je ook zoeken via de zoekbalk bovenin iedere pagina zoeken naar een woord of merk.

Daarnaast zie je naast en onder iedere video een knop ‘Volgende video >>’. Als je hier op klikt tonen we een willekeurig andere video. Zo hoef je zelf niet te zoeken en kom je de leukste video’s tegen!

Hoe zit het met categorieën en tags?

Om video’s eenvoudig te zoeken en in te delen maken we gebruik van categorieën en tags. De categorie is een rubriek zoals ‘Eten & Drinken’ of ‘Auto’s en Motor’. Tags zijn kenmerken zoals ‘bier’ of ‘wasmiddel’. Je kunt alle video’s opvragen per categorie en per tag.

Op de categorieën pagina’s worden video’s getoond die in een betreffende categorie geplaatst zijn. Categorieën worden ook getoond aan de linkerkant bij iedere individuele reclame video. Een video kan in meerdere categorieën opgenomen zijn.
Een tag pagina toont video’s die voorzien zijn van een bepaalde tag (kenmerk/keyword). Tags worden in een lijst vorm onder de video’s getoond. Tevens worden tags getoond aan de linkerkant op een individuele video pagina. Tags groeperen video’s en nodigen bezoekers uit om door te klikken naar andere video’s over hetzelfde onderwerp.

Hoeveel reclames staan er op ReclameGemist.tv?

Het aantal reclames varieert en groeit iedere dag. Op de dag van de lancering in november 2012 staan er meer dan 2500 reclame video’s op ReclameGemist.tv voor je klaar. Met regelmaat voegen we nieuwe (en oude) reclames toe. En daar kunnen we jouw hulp natuurlijk bij gebruiken. Stuur ons snel de link naar een nieuwe (of oude!) reclame op YouTube en we voegen hem zo snel mogelijk toe, dat kan aan de rechterkant in de box ‘Tip een video’. Uiteraard verdwijnen er ook zo nu en dan video’s omdat deze op YouTube of Vimeo verwijderd worden.

Kan ik zelf een reclame toevoegen die ik leuk vind?

Zelf een reclame toevoegen is helaas (nog) niet mogelijk. Je kunt ons wel de link naar de reclame sturen zodat wij hem kunnen bekijken en op ReclameGemist toe kunnen voegen. Je hoeft alleen maar even de link naar de reclame op YouTube of Vimeo in te voeren in de ‘Tip een video’ box aan de rechterkant. Is de reclame geschikt wat betreft inhoud en beeldkwaliteit, dan voegen we hem snel op ReclameGemist.tv toe.

Hoe blijf ik op de hoogte van nieuwe reclames?

Bijna iedere dag komen er nieuwe reclames op ReclameGemist.tv bij. Als we een nieuwe reclame toevoegen, sturen we een tweet uit via ons Twitter account @ReclameGemist en plaatsen we een berichtje op Facebook. Handig om te volgen dus! Daarnaast hebben we een RSS feed die je kunt gebruiken in jouw favoriete RSS reader en natuurlijk kun je de nieuwste reclames via de homepage volgen. We hebben ook een (automatische) nieuwsbrief waarin de nieuwe reclames op ReclameGemist.tv iedere dag aangekondigd worden.

Kan ik een specifieke reclame doorsturen?

Dat kan heel eenvoudig. Onder iedere reclame vind je een aantal opties om de reclame die je bekijkt of net bekeken hebt, te delen met je vrienden, familie en collega’s. Klik hiervoor op de kleine buttons onder de reclame. Zo kun je de link delen via Hyves, Twitter, Facebook, NUjij, Google+ en Linkedin.

Kan ik reclames downloaden of zelf uploaden?

Nee, up- en downloaden is niet mogelijk.

Kan ik reclames embedden op mijn eigen site?

Ja, dat is mogelijk en doe je als volgt. Bekijk de video en klik dan rechtsonder in de video op het YouTube plaatje. De video opent dan in een groot venster op YouTube. Je kunt dan de deel opties van YouTube gebruiken zoals bij alle andere video’s. Je kopieert de embed code van YouTube en plakt die in een pagina op je eigen site.

Kan ik een reclame beoordelen?

Het is leuk om aan te geven hoe leuk of hoe slecht een reclame is. Als meer mensen dat doen kunnen we naast onze eigen favorieten ook jullie favorieten gaan tonen. Als je een video bekijkt kun je op de sterretjes klikken om aan te geven hoe leuk of slecht je hem vindt; 1 sterretje is een drama, 10 sterretjes is een topper! Uiteraard kun je ook nog een tekst achterlaten onder de reclame. Je hoeft geen aparte registratie te doorlopen en een apart account op ReclameGemist.tv te maken om te reageren. Klik op ‘Reageren >>’ onder een video om een reactie achter te laten.

Waarom verschijnen er bij sommige video’s reclames?

Hoe ironisch, advertenties die verschijnen in reclames! Helaas, hier kunnen wij niets aan doen. Deze advertenties worden toegevoegd door adverteerders op YouTube. Wij kunnen deze advertentie uitingen helaas niet verbergen of voor je weghalen. En voor de duidelijkheid, wij verdienen er ook niet aan.

Kan ik jullie site met alle web browsers bekijken?

Ja, dat kan. De site werkt op de laatste versies van FireFox, Internet Explorer en Chrome. Wij zijn overigens zelf fan van Google Chrome.

Ik heb een vraag, suggestie of een goed idee voor jullie. Hoe kan ik in contact komen?

Mocht je vragen hebben die niet in deze FAQ staan of heb je een leuk idee voor ons, neem dan contact op met ons contact formulier. Indien nodig, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Enthousiast geworden over ReclameGemist.tv?

Ben je ook enthousiast geworden over onze site na het lezen van deze pagina? Stuur dan een tweet uit of plaats een Facebook bericht. Bedankt en veel plezier met ReclameGemist.tv; reclames zijn wel leuk!

 
 

Super Bowl 2014

Socialize